Hoogsensitief

Hoe starten

Hoogsensitief slapen

Waarom slapen lastig kan zijn als je hoogsensitief bent?

Als HSP ben je extra gevoelig voor indrukken en krijg je de hele dag door veel meer prikkels binnen uit je omgeving en verwerk je alles op een intenser niveau.

Ook ben je je veel meer bewust van je gedachten en gevoelens en ervaar je deze sterker dan iemand die niet hooggevoelig is.

Je krijgt simpelweg veel meer binnen dan je kan verwerken. Het effect hiervan is dat je onrust ervaart in je lichaam, maar ook in je gedachten en gevoelens. Dit kan een oorzaak zijn dat het lastig voor je is om in slaap te vallen maar ook dat je gedurende de nacht wakker wordt.

Het nadeel van slecht slapen als je hooggevoelig bent is dat je daardoor ook weer gevoeliger wordt voor prikkels. Hierdoor raak je nog meer vermoeid, ben je sneller geïrriteerd en kan het zijn dat je nog slechter gaat slapen.

Zelf ben ik een hoogsensitief persoon en heb ik mezelf goed leren slapen ondanks alle dagelijkse overbelasting van prikkels. Je hooggevoeligheid kan je leren gebruiken om heerlijk te slapen en uitgerust wakker te worden.

Goed slapen is één van de meest belangrijke aspecten van je zelfzorg wanneer je hoogsensitief bent. Als je uitgerust wakker wordt, voel je je prettiger en kan je meer verdragen.

Als hoogsensitief personal slaapcoach wil ik je graag inspireren naar een betere slaap. Zodat je hooggevoeligheid geen last, maar juist een verrijking van je leven is. Ben je overtuigd? Klik dan hier door naar het eerste slaapcoaching gesprek.

Hoogsensitief

Zelfzorg is de sleutel naar jouw goede slaap